dorieninsrilanka!

Ikke, Dikke, Tunne (1,2,3)

Naast veel gewobbel deze week, heb ik nog meer gedaan gelukkig! We hebben ons vermaakt deze week en dat is maar goed ook!

Zaterdag zijn we eerst naar Sundari's salon geweest, waar Jose onder de schaar van Sundari zat. Samen zijn we even naar de stad gegaan om wat te drinken. Ondertussen was onze chauffeur aan het doodle jumpen. Ze zijn er hier verslaafd aan! Net als het zoontje van Alfi en Sharmini(home of Hope), maar mijn highscore is nog niet verbroken. 's Middags zijn we naar een tempel geweest, erg mooi! Maar we zijn nog niet helemaal binnen geweest, dus daar zal ik dan later nog wel is over vertellen.

Zondag hebben we overdag niet zoveel gedaan. 's Avonds zijn we naar de kerk geweest, waar mensen ons hebben uitgenodigd om lekker te komen eten. Daar waren we wel aan toe. Een lekker diner zonder rijst! En dat was lekker smullen voor ons. Hun zoon heeft ons wat bijgebracht over cricket dus daar kunnen we hier nu ook een beetje over meepraten. Iedereen heeft het daarover want het WK komt hier in Sri Lanka vanaf 19 februari.

Maandag was het dan eindelijk zover. De stage begonnen. We hebben het einde naar beneden gelopen en zijn met goede moed begonnen in het Moeder Theresa huis. Eigenlijk snel schrok ik en kwam toen pas binnen wat er hier gebeurd. Het is echt heel moeilijk om dat te zien. Na even een break te hebben gehouden met een goed gesprek kon ik weer lachen en heb ik 's middags heel veel lol met de kinderen gehad! We wilden 's middags terug omhoog lopen, maar waren toch iets te lui dus hebben maar een threeweeler genomen. We hebben de was met de hand gedaan, want eigenlijk zijn alleen dinsdag - vrijdag onze wasdagen.

Dinsdag zijn we met bus 654 naar Digana gegaan, waar het rehabilitation hospital is. Eerst hebben we onze mooie witte doktersjassen (lees= soepjurken) opgehaald! In het hospital hebben we vooral veel geobserveerd en rondgekeken hoe het er aan toe gaat. Een van de zusters(Sudiva) heeft ons geprobeerd 1-10 in het Singalees te leren, ik kan het nog steeds niet. Sudiva kan geen woord Engels, maar weet toch aardig goed duidelijk te maken wat we wil zeggen. Op de terugweg hadden we een langzame bus. Er zijn witte en rode bussen. De rode gaan sneller dan de witte en Kishan heeft ons die dag aan een witte bus geholpen. Eenmaal in Kandy gaan we naar ‘the Pub', daar heeft Sundari ons uitgenodigd om te eten, samen met haar vrienden. Hier hebben we een heel aardige Nederlandse vrouw ontmoet (Maaike), ze heeft ons wat dingen uitgelegd over Sri Lanka, heel interessant. Een vriend van Sundari brengt ons thuis, maar tijdens de stijle trip op de berg valt zijn threeweeler uit! Dat was wel even spannend, maar we zijn aangekomen! Haha.

Woensdag hoeven we maar een halve dag naar het Moeder Theresa huis, na de break gaan we naar Home of Hope, om het groepje kinderen met astma therapie te geven. Het was best lekker weer (eerste keer zon gezien!!), dus we mochten dit van Sharmini in het zwembad doen. De kinderen vonden dit heel erg leuk! En wij ook allebei dus dit was een erg geslaagde middag! We hebben hier geslapen, of in ieder geval een poging gedaan tot. Er lag een flink ronkende Merit naast me en de bedden daar zijn niet echt comfortabel;).

Donderdag zijn we naar Digana geweest wat een erg lange dag was. De fysiotherapeuten werken hier heel anders. Er zijn 4 fysiotherapeuten en allemaal behandelen ze ongeveer 7 cliënten allemaal tegelijk. Ze leren de familie oefeningen die de cliënten moeten doen, die moeten dan helpen. De therapeuten zitten aan een tafeltje te wachten of zetten de infrarood lamp aan voor cliënten. Het is hier nog een beetje moeilijk voor ons om in te voegen en duidelijk te maken wat nu echt PMT is en wat het hier kan betekenen. Ze snappen daar nog niet zoveel van. Eenmaal thuis (weer heeft Kishan ons aan een langzame bus geholpen) heeft Sundari weer vrienden uitgenodigd en eten we met iedereen hoppers. Dat zijn een soort pannenkoek achtige dingen met dahl en ei. Het eten is hier best wel scherp, water bij het eten is voor Merit en mij bijna een must!

Vandaag zijn we naar de markt geweest. Merit had een harembroek aan en een meneer zou wel is laten zien dat ze die daar ook verkopen en dat wij er ook een moest aanschaffen. Dat is hem mislukt. Ik heb hem wel verteld dat het in Nederland poepbroek heet en als er Nederlanders komen, dat hij dat kan vragen of ze een poepbroek willen kopen. Hij was erg blij en stond volgens mij te popelen om de volgende toeristen te zien!

Het gaat dus al een stuk beter hier! De tijd gaat inmiddels best wel snel. Ik zou bijna niet geloven dat het zo snel kon gaan!

Liefs, Dorien

ps. Wobbelen is iets tussen schudden en knikken met je hoofd, elke skrilaan doet het, en ik moet er ook bijna aan geloven. Het zou ja moeten betekenen, al ben ik soms nog wel in de war, omdat het meer op nee lijkt!

Ingeborg

Zit hier echt met een grote glimlach en af en toe lach ik hard op je verhaal te lezen. Wat geweldig om te lezen dat het steeds beter met je gaat. Je grappen en grollen....;).

Je maakt veel mee! Hoop dat je het wel een beetje kan verwerken allemaal.

Succes verder en maak van dat wobbelen geen gewoonte, straks ben je weer terug en zit je nog steeds te wobbelen...

Dikke knuffel van ons allemaal!

Marjolijn

Zo wat een geluk! Jij weer aan het lachten, wij aan het lachen, de tijd vliegt.
Meis geniet ervan, wij denken aan je!

Annemiek

Heeee lieve scheet :)!

Fijn dat je nu lekker veel te doen heb & dat de stage indrukwekkend maar leuk is!! Ook heel leuk dat je af en toe wordt uitgenodigd om bij mensen te eten of wat te drinken ofzo! Echt fijn :).

Ik mis je wel hoor :(. Mis m'n maat!

Dikke kus!

oma Keuning

Fijn te lezen meisje dat het wat beter met je gaat en dat je ook dingen leuk gaat vinden. Ik ben trots op je.
Styerkte met alles. We leven mee.
Liefs
Oma

Jorine

Hey Dorien!
Het klinkt echt super tof en speciaal wat jullie allemaal meemaken!
Geniet van de bijzondere tijd.
xx

pieternel

Hoi Dorien,
leuk om jouw verhaal en Merits verhaal te lezen. Jullie vullen elkaar goed aan. Succes in de komende week.
groeten Pieternel.

oma v d lugt

Het is Zaterdagmiddag, vanmorgen zijn we tante Annie haar verjaardag wezen vieren.Het verliep allemaal goed maar terwijl wij gezellig met elkaar aan het babbelen waren zat Annie er als een zombi bij,het is gewoon niet anders. We hebben haar een raamhanger en een legpuzzel gegeven we weten niet of ze het wel leuk vind, daar komen we misschien wel nooit achter. Een raamhanger is blijkbaar geen gangbaar product we zijn stad en land af geweest, maar hier in de buurt ging het niet lukken. Via internet lukte het en binnen een dag hadden we hem in huis. Met Opa en mij gaat het goed en we begrijpen dat het met jouw ook beter gaat? We lezen je verhalen met belangstelling en hopen dat het steeds een beetje beter gaat. Voor nu laat ik het erbij,doe Merit de groeten, heel veel sterkte samen, en voor jouw een lieve groet van Opa en Oma v d Lugt.

Yfke

Lieve tante Door!!

Wat fijn om te lezen dat het een beetje begint te wennen en je in je verhalen alweer veel humor verwerkt :D.. Ik probeerde dat wobbelen net even uit, lijkt me knap lastig om aan te moeten wennen! ;) Successss!! Liefs Yf

sabine

heey lieeevee meid!!

leeuk een reactie op mijn blog!! ik hoopte ook al dat ik jou blog kon krijgen!;)
je hebt het nu wel naar je zin daar?is de stage leuk??
ik mag ook eindelijk echt van start morgen! inderdaad een opluchting..
jij kan het daar aleen met je engels gewoon redden zo te lezen? ik ben keihard spaans lerende en het gaat best goed haha!:D

we blijven elkaar op de hoogte houden;)

heel veel liefs

Henrieke

Lieve tante Door,

Wat een leuke verhalen schrijf je! Echt tof om te lezen, ik krijg er ook direct een beeld bij!! Succes dan met wobbelen.. haha... En met stage! Ik zie je volgende verhaal wel verschijnen... ga me nu ff aanmelden voor je site,, dan krijg ik het automatisch.. goed hé;P

Doorie, denk aan je en de groetjes...

XX

marius&bep schenkel

gaaf Dorien dat het al ietwat went. Je bent ook goed bezig. Over een paar weken kun je je Holland niet eens meer goed voorstellen...Heel veel kracht om verder te gaan en te genieten.

hart. groet, marius&bep schenkel

manoni

lieve dorieee
wauuuw wat een indrukken he!!
zet hem op!
liefs

Brahmos

Te gek, Awesome!!
jij gaat het helemaal maken daaro in Sri Lanka!

vet man om dat allemaal mee te maken. impressive ook. dat kan er logischerwijs ff inhakken. maar ik weet zeker dat jij je wel redt zus! komt helemaal goed met jou!

we missen je hier als een gek, maar ik kan altijd voor ik naar bed ga naar je naamplaatje aan de spiegel kijken! dan weet ik dat je er nog bent!

kusjes van je broer!

t.Anita

Ha Door,

Heb net al je verhalen gelezen. Spannend hoor! Ik blijf je volgen...

Dikke knuf