Pissuda hetida?!
Maandag zijn we aan de een na laatste week stage begonnen. We zijn naar stage geweest waar ik vandaag een bijzondere dag had. De vorige stagiaires hier, hebben een Motor Skill Test gemaakt. Deze kan elk half jaar ingevuld worden, zodat vooruitgang of achteruitgang zichtbaar is. Met alle kinderen heb ik deze test ingevuld. De kinderen moeten met de ogen mijn vinger volgen, op een been staan, inschatten hoeveel stappen ze moeten zetten van A naar B en rondjes draaien met hun vingers. Het is van alles wat en zoals je begrijpt zijn er kinderen die niet eens begrijpen wat je zeggen en je dus ook eigenlijk niet kunt testen of ze het wel kunnen of niet. In de avond hebben we onze reis gepland voor de laatste twee weken. We hebben wat hulp van Sunderi gekregen hierbij en we hebben alle mooie plekjes uitgezocht. Nu zijn we nog op zoek naar goed(kope)e gasthuizen waar we kunnen slapen!
Dinsdag waren we vrij, omdat het volle maan was. Dan is het poya day(boeddhistisch feest), maar deze maand een bijzondere(Wesak). Want het is 2600 jaar geleden dat buddha ergens naar hogere sferen vertrokken is. Overal hangen lampionnen op straat, je kunt gratis eten krijgen, overal verkoopstalletjes en mensen lopen ook gewoon over de straat. Dit geeft in de avond een heel gezellige sfeer. 's Avonds hebben we naar de olifanten parade gekeken(er is een naam voor, maar sla me dood ik weet niet meer wat het is).
Woensdag zijn we nog een dag vrij geweest en zijn we samen met Sunderi en Vinod naar Nuckles geweest. Het is een soort mini worlds end waar je een prima uitzicht heb en waar we lekker rondgelopen hebben!
Donderdag zijn we weer naar het revalidatiecentrum geweest waar we vandaag eigenlijk bijzonder weinig hebben uitgevoerd. We hebben wel een aantal patiënten gezien en geprobeerd wat we kunnen om ze te helpen.
Vrijdag hebben we in het moeder Theresa huis gewerkt, omdat we woensdag er tussenuit geknepen waren. We vinden dat de kinderen het echt nodig hebben en willen hier eigenlijk geen dag meer overslaan. Vrijdag bleek wel een wat onhandige dag om te werken, omdat het leek alsof er grote schoonmaak werd gehouden. Dit hoeft ons natuurlijk niet te storen en we hebben leuk met alle kinderen gewerkt! In de avond zijn we naar een hippe fashionshow geweest. Er is een nieuwe shop (a la H&M) geopend. De eerste normale kleren die je kunt kopen hier ergens in Kandy. We zijn de winkel maar niet in geweest met al die drukte..
Zaterdag hebben we dan een halve bikkeldag gehad met bezigheden voor school. We zijn ook naar de stad geweest om een shalwar te kopen! Het ziet er erg mooi uit. Als je het wil zien, zal ik een show geven als ik weer terug ben. Zondag heb ik nog een training gegeven voor de kinderen en heb ik Kishan nog wat zwemles gegeven(hij zwemt als een Sri Lankaan..). In de middag met ik weg geweest met wat vriend(en).
Nu zijn we druk bezig met de opdrachten voor school, afscheid voorbereiden en afscheid nemen. Spannend om het allemaal zo af te gaan sluiten. Ik ben benieuwd hoe het me terug in Nederland gaat bevallen.
Liefs, Dorien
Ps. pissuda hetida betekent; are you crazy, or is this the way you are? Ongeveer iedereen in onze omgeving heeft dit naar zijn hoofd gekregen deze week
jeej doriee, ik ben weer bij met lezen haha
Geniet nu echt van elke seconde hoor, het is zo voorbij. Alles nog goed in je opnemen en veel naar die kinderen gaan inderdaad!
TOTSNEL kan ik nu wel zeggen :)
Het klinkt nog steeds leuk jullie stage:)
Heel veel plezier nog de laatste weken, geniet nog even!
Liefs Jorine
Ha Dorien, nog even en dan zit het erop he? Maar jullie beleven nog wel het een en ander en ook niet zomaar iets alledaags. misschien ga je de kinderen en alles nog missen? Naar Nederland terug is waarschijnlijk een kleine cultuur schok.? maar wij kijken er naar uit dat je weer terug bent. Met Opa en mij gaat het goed we waren na een paar weken afgelopen Zondag weer in Zwijndrecht in de kerk, en we hadden een goede Zondag en we zijn met goede moed weer aan de nieuwe week begonnen. Voor deze keer laat ik het erbij, voor jouw en voor Merit een fijne week! Liefs van Oma v d Lugt.
Jaaa, ik sluit me aan bij Manon; TOT SNEL!! Enne, doe maar even een foto op de mail :D Succes met de laatste stage dagen!! Liefs
Hoi Dorien, wà t een verrasing een mooie kaart van jou te krijgen. Dank je wel hoor.Herkenbaar die Kandy-dansers. Mooi om mee te maken hè.Deze tijd wordt intensief joh met afscheid nemen etc. Heerlijk en tegelijk moeilijk om alles los te laten. Jullie hebben prachtig werk mogen doen, we zijn trots op jullie.Als we alles lezen zouden we zo terug willen,Nuwara Elya etc. prachtig hè die theeplantages. Neem BOP-thee mee naar huis, dat is de allerbeste en lekkerste.Als je terug bent plannen we avondje bij ons, dan vraag ik Indra en HJ ook. De elephant-orphanage heeft op ons ook enorm veel indruk gemaakt, was de "three-legs"olifant er nog?Kunnen jullie trouwens het werk een beetje goed overdragen aan jullie opvolgers?
Deze maanden gaan een extra stukje van je leven vormen, vergeten doe je het nooit meer.
Nog een hele goeie korte tijd en sterkte met het afschied nemen.Hart. groet ook aan Merrit, M&B Schenkel