dorieninsrilanka!

African in Asia

Ik weet even niet meer waar ik vandaan kom.. Afrika of Azie, in ieder geval niet uit Nederland! Ik woon hier, kijk Nederlandse televisie en heb afrikaanse haren.. Voor mijn gevoel de eerste normale week!

Zaterdagavond was eerst het feestje van Sunderi! Een vriend van haar had heerlijk gekookt, de heerlijkste kip die ik ooit geproefd heb! Sunderi had wat vrienden uitgenodigd en we hebben een gezellige avond gehad! Zondag hebben we een lekkere bijkom dag gehad aan het zwembad!
Maandag was een prachtige dat in het moeder theresa huis! Alle kinderen waren heel blij en zelfs de voor mij moeilijkste kinderen konden lachen vandaag! Dat maakte mijn dag helemaal goed! Ik heb alle kinderen therapie gegeven en allemaal waren ze er gelukkig van! (ps. vorige week had ik een van de nonnen aan de telefoon die opnam met: HELLO, SISTER SPEAKING! té grappig. Vraag het me te zeggen als ik terug ben!) Eenmaal thuis waren we lekker naar het WK cricket aan het kijken (Nederland -SA, helaas verloren!) toen Sunderi binnen kwam en vroeg ik even mee wilde touren op de bike. Daar zegt Dorientje natuurlijk geen nee tegen. Dus nieuwe jas aan, helm op en op weg! Ik mocht ook nog rijden, maar heb het niet gedaan omdat ik te bang ben voor het rare verkeer hier!
Dinsdag gingen we op weg naar het revalidatiecentrum vol goede moed.. Die vervolgens al snel in onze schoenen zakte. Kishan bleek niet aanwezig te zijn vandaag. We hebben heel weinig gedaan wat ons erg teleurstelde. We wilden graag met Kishan overleggen en even duidelijk maken wat we wilden gaan doen. Dat kon dus vandaag niet door gaan. In de middag komen altijd out-coming patiënten. Die leven niet in het ziekenhuis maar komen voor pijn en de fysiotherapeuten hier hoeven ze dan alleen nog maar onder de elektrische stralen te zetten. Omdat ze zo'n korte tijd komen is het voor ons moeilijk om wat te doen.
Woensdag hebben we weer een mooie dag in het moeder theresa huis gehad. We hadden bellenblaas meegenomen. Sommige kinderen merken hier niets van en sommigen gaan hier helemaal in op en proberen zelfs de bellenblaas te jatten!
Donderdag weer met goede moed naar het revalidatiecentrum gegaan die vandaag niet in onze schoenen is gezakt! We hebben de ochtend met 2 mannen in een rolstoel wat spelletjes met de bal gedaan en een mooi beginnetje gemaakt. Zo konden de therapeuten zien wat wij doen en hebben we voor onszelf ook wat bereikt. Na een tijdje kwamen er zelf nog wat meer mensen bij die graag mee wilden doen! In de pauze kreeg ik behoorlijke last van hoofdpijn en heb ik even geslapen. Merit heeft die middag nog hard gewerkt! Hierna zijn we gelijk door gegaan naar home of hope, waar we weer heerlijk gegeten en geslapen hebben! We hebben daar gratis internet, dus ik ben weer helemaal bij met GTST, boer zoekt vrouw en een aflevering verder met wie is de mol! Vrijdag middag hebben we het groepje met astma kinderen gedaan. Het was erg warm, maar we hebben het overleefd en de kinderen hebben weer wat dingen bijgeleerd! Bezweet en beplakt van een overvolle, te langzame bus kwamen we eindelijk thuis en konden we genieten van onze vrije avond.
Vandaag heb ik dan mijn bilspieren weer getraind. Om half 10 vanmorgen zat ik in de kapperstoel om mijn haar in rasta te laten veranderen! Om 6 uur vanmiddag kon ik vertrekken om lekker te eten en naar huis te gaan. Maar het was nog niet klaar. Sunderi heeft thuis mijn haar nog gebrand, zodat het niet los zou gaan. Dus na ongeveer 9 uur is mijn haar Afrikaans! See the pictures!

Liefs, Dorien

PS. Voor nog meer verhalen en fotos kun je ook even kijken op http://www.meritinsrilanka.waarbenjij.nu/

Merit

Hehe leuk verhaaltje volg je elke keer;)

Merit

Oke nu een echte reactie dan. Ik ben vet jalours op je super coole haar CG. Deze week maken we er een mooie week van!

Anthon

Heej kanjer!

Gaaf om je verhalen elke keer te lezen en zeker deze laatste positieve berichten!!! En de foto's zijn ook super! Ben wel benieuwd naar je nieuwe look....

Geniet ervan daar!!!

Liefs

oma v d lugt

Het is alweer Zaterdag gaat het bij jullie ook zo snel?
We hebben je verhaal weer met veel genoegen gelezen.Je hebt er ook plezier in he? Je haar is leuk maar kan je het ook wassen? Laat je het zitten tot je weer naar huis gaat? Mer ons is het goed we zijn nog naar de begrafenis dienst van Marius Schenkel geweest
Het was een mooie dienst, het duurde lang en er waren veel mensen. Tot zover voor vandaag een goede week toegewenst en een lieve groet van oma.

Miek

Heee lieve door!

Wat is je haar gaaaaf! Staat vet leuk, voor wat ik zo kan zien!!!! Laat je het zitten tot je weer terug bent? Ben dik benieuwd :D! Niceeee!

Fijn dat je je lekker thuis voelt eindelijk, super!

Geniet er van schatje!

Dikke kus!

erica

Hey Dorien,
Nu nog even een mooi kleurtje en je valt daar helemaal niet meer op!
Leuk om al jullie bezigheden te lezen.
groetjes Erica Bekker

Pieternel

Wat staat de nieuwe look je goed! Ga je Merit ook nog overtuigen om het ook te laten doen?
groeten Pieternel.

oma Keuning

Ha Dorien. Ik was een beetje achter met lezen, maar nu ben ik weer bij. Fijn te horen dat het zo goed met je gaat. je beleeft veel. Een geweldige ervaring. Kom je met dat prachtige haar weer terug in Nederland? Lijkt me een heel werk om weer uit elkaar te halen. Ik ga naar bed. Het is hier nu half één. Lijkt me tijd, vind je niet? het allerbeste hoor en tot later. Liefs van oma