dorieninsrilanka!

Fysio, zwemjuf, luizenmoeder.. ?

Na een zondag vol schoolwerk en de ontmoeting van KLAASJE zijn we maandag(stinkdag) naar werk gegaan. Ik ben met de twee nieuwe kinderen aan de behandeling begonnen! Het kleine jongetje moest wel een beetje huilen, maar het is ook een verschil tussen heel de dag in bed liggen of iemand die heel de tijd aan je loopt te frummelen. Dinsdag in het revalidatiecentrum hadden we zowaar een drukke dag. De kinderen bleven maar komen! Wel erg leuk en dit is natuurlijk waar we eigenlijk op aan het wachten waren! Sommige kinderen horen binnen het project van Merit. Het grootste deel van de kinderen wat hier komt heeft CP. We doen veel met de bal als overgooien, rollen, mikken en er zijn ook heel veel variaties hierop te bedenken! Woensdag ben ik na een mooie dag werk even langs de kapper (Sunderi) geweest om mijn haar te laten schoonmaken. Met die rastavlechtjes is viezigheid moeilijk weg te halen.
In de avond kreeg Merit al wat last van haar buik. De volgende morgen komt Merit voor mijn wekker binnen of ze toch nog even mag slapen, want ze is heel de nacht wakker geweest. Uiteindelijk wel beter gegaan en zijn we iets later vertrokken naar het revalidatiecentrum. Na het werk zijn we gelijk doorgegaan naar home of hope. Tot de vrijdag bleven we hier slapen. We hebben hier de astmagroep weer PMT gegeven. We hebben ook met Sharmini overlegt dat we zwemlessen gaan geven aan de kleinsten. Normaal krijgen ze dat hier niet, maar aangezien ze weten dat ik zwemjuf in NL ben, is het natuurlijk altijd handig voor de kinderen!
Na een lange busreis, vol met jongens zingend over tigers en de 4e ingezakte tuk deze week was het tijd voor mij om voor een uurtje luizenmoeder te spelen. Merit kreeg nu toch wel heel veel jeuk. Zaterdag morgen mocht ik de taak wéér op mij nemen. Volgens mij wel 30 luizen verwijderd..
In de middag was dan eindelijk de finale van de ICC World Cup. India - Sri Lanka. Heel de dag gekeken (duurt van 2:30 - 22:00), helaas heeft India het gewonnen..

Ik heb deze week geprobeerd mijn witte shirt schoon te krijgen. Er zat een theevlek in. Bleek heeft het shirt nu blauw gemaakt, in plaats van wit. Nu kan ik op zoek naar de prullenbak!
De culturele trip moet nog komen dit weekend.. Dat horen jullie volgende week!

Liefs, Dorien

martin

Hoi,

leuk om je verhalen te lezen. Geeft naast de sic verhalen een heel ander beeld. leuk om jullie te zien werken in de verschillende contexten.
Mooi dat jullie je zo goed vermaken en ik heb ook gelezen dat jullie goed op jezlef en elkaar moeten passen. Dus blijf dat maar goed doen.

Geniet van deze bijzondere ervaring.

Vriendelijke groet martin

Annemiek

Ha Dorien! Leuk om je verhalen te lezen. Alleen krijg ik nu spontaan jeuk op m'n hoofd...

Groeten van Annemiek

Henrieke

Doorie,

Nice story weer! Ben blij voor je dat het zo goed gaat allemaal! Succes nog en tot in Juni...

XX

bep schenkel

hoi Dorien, geweldig je verhalen; teleurstelling wordt jullie niet bespaard maar wat mag je mooi werk doen voor kindertjes met cp. Luizen horen erbij: kijk uit voor jezelf joh. Is je rasta-haar er weer uit nu?
heel veel sterkte nog en de week dat je ouders komen schiet alweer op. Geniet van alle schoonheid.De Kandy dancers zijn mooi hè. Gods zegen voor jullie beiden, hart. groet, Bep Schenkel

oma v d Lugt

lieve Dorien, je verhaal weer met veel plezier gelezen.
Het leek me drukke week maar ook wel zinvol zeker dat ontluizen,dat was geen pretje je zou er hier zelfs jeuk van krijgen. Zien Merit en jij het nog steeds wel zitten? Dat wij regelmatig aan je denken helpt dat beetje? Ik zat nog in de war over je haar, het lijkt me een niet al te frisse haardracht, het lijkt me nogal jeuk verwekkend! Met ons is het goed, we waren nog naar de verjaardag van je Pa en daar zagen we ook je zussen en broers, dat was gezellig. Ik zag er ook nog door jouw gestuurde kaarten, ik zou ook wel een kaart van jouw willen krijgen, gaat dat lukken denk je?
Tot slot wensen Opa en ik je goede moed toe, plezier in je werk, en een lieve groet . Oma v d Lugt.