'What is your name?'
Oke, ons culturele uitstapje van vorige week zondag heeft gefaald! Maar we hebben wel een heerlijke relaxte dag gehad.
Maandag met een fris en fruitig hoofd weer naar stage gegaan. Waar de jongens opeens weer waren! Heel erg leuk, heb ze helemaal platgeknuffeld! Wel vervelend, want ik ben nu van kinderen gewisseld en als ik nu weer terug ga wisselen zou dat niet goed zijn. De kinderen die nu terug zijn gekomen heb ik dus niet meer in behandeling. Ze zijn niet naar het jongens huis, omdat de jongens die daar rondlopen al groot zijn en te ruw. De kleine jongens kunnen daartussen niet overleven!
Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel verliefd ben geworden op een van de kleine donderstenen! Ik wilde dat ik hem mee naar huis kon nemen. Hij komt heel de tijd langs om te vragen wat mijn, of zijn, naam is! ‘What is your name?' Het is niet helemaal duidelijk of hij wil weten wat jou naam is, zijn naam is of de naam van iemand/iets anders. Het kan namelijk ook gewoon een pencil zijn!
Onderweg naar huis hebben we wat spullen gekocht van het sponsorgeld. Voor in het revalidatiecentrum, maar ook voor in het moeder Theresa huis. We hebben een groot laken gekocht waar we een parachute van proberen te maken.
In de avond heb ik ongeveer 25 keer de vloer gedweild, omdat ik sprite op de grond had laten vallen. En hebben we een begin gemaakt met de parachute door hem in een rondje (lees ei) te knippen en onze tekeningen er op te maken!
Op wonderbaarlijke wijze was Kishan dinsdag niet aanwezig. We hebben een workshop over kleren versieren meegekregen en we hebben een aantal kinderen behandelt. Onze spullen die we maandag hebben gekocht, natuurlijk ook meegenomen! Maar doordat we het rustig hadden met de kinderen hebben we ze nog niet zoveel gebruikt.
Woensdag hebben we samen met alle kinderen die enigszins in staat zijn om te kleuren(met hulp!) de parachute ingekleurd en hebben we hem versierd. Hij is nu wat kleuriger geworden, een leuker zicht voor de kinderen. Met de parachute kunnen we heel veel leuke spellen met de kinderen doen! Ik zal hiervan foto's maken en dan kunnen jullie je er misschien meer bij voorstellen!
Donderdag op stage hebben we een heel tof kind voor het laatst behandeld. Hij is ontslagen uit het ziekenhuis! Voor hem natuurlijk een super bericht! Hij vond het zelf ook niet zo leuk, hij vond het juist zo leuk met ons! Die middag kreeg ik een sms van Surangika, ze heeft ons gekoppeld aan een onderzoeks groepje op de universiteit. Surangika is een soort van baas daar. Het onderzoek gaat over de verschillen in fysieke prestaties tussen kinderen uit de dorpen en kinderen uit de stad. We kunnen ze natuurlijk helpen met de testen, maar ook ons eigen vak en onze ideeën erbij halen! Dit zal hopelijk ook wat toevoegen aan hun project.
Vrijdag zijn we hiervoor naar de universiteit geweest. Rahal, degene die we moesten bellen, heeft ons hierbij begeleid!
Zaterdag hebben we onszelf aardig zere voeten bezorgt! We zijn naar de mega grote buddha geweest, waar we een prachtig uitzicht hebben gehad! We zijn naar een fair geweest, waar we beide een tattoo hebben laten zetten en waar je heel veel goedkope frutsels kan kopen. En we zijn naar een geschiedenis museum geweest over Sri Lanka. Allemaal voor de lokale prijs en dus wat goedkoper uit dan zonder residence visum! Op het moment dat we gingen bedenken waar we naartoe zouden gaan, belt Sunderi om te vragen of we mee gaan naar de fair. Voor de tweede keer een leuke rondje over de markt gemaakt!
Vandaag is het tijd om weer een beetje bij de bruinen in de prachtige zon! En deze week hoeven we maar twee dagen te werken! Woensdag en donderdag wordt er hier in Sri Lanka nieuwjaar gevierd. Nationale feestdagen en voor ons dus 2 lekkere dagen vrij!
Liefs, Dorien
GOED BEZIG :)
Hoi Dorien,
Wat zijn jullie lekker bezig(alleen niet zo met de seven-up fles!)
Hopelijk kunnen jullie met de nieuwe spulletjes je activiteiten wat uitbreiden. Ben benieuwd.
groeten
Daar ben ik weer Dorien, het is vandaag Zondag, de kerk is al bezig maar we waren laat bij Andre en Margriet vandaan en een dienst via internet wilde niet lukken. Leuk je verhaal weer te lezen en zo een beetje mee te beleven met jouw.Nog ongeveer twee maanden en dan zit je stage er op he? Het is vandaag mooi weer en datis het al een paar dagen en we genieten daar van.gisteren, Zaterdag, was ik met een paar dames uit Zwijndrecht naar een EVA vrouwendag in Ede.We hadden een fijne dag met een hoog evangelisch karakter.Veel opwekking zingen en een mooie toespraak en leuk cabaret, helemaal goed!! voor deze keer laat ik het erbij.Zegen op je werk toegewenst, een groet voor Merit, en jij liefs van Opa en Oma v d Lugt
Hoi meissie,
Geniet iedere keer weer van je verhaal. Bedankt voor je super leuke kaart! He, is die Sunderi nou Nederlands of niet? welke taal spreken jullie met haar? En welke taal met die kids, spreken die wel engels dan, of kan hij alleen maar die ene zin: what's your name? en kan hij daar ook mee bedoelen: ik moet naar de WC :)
Geniet ervan en tot schrijfs,
Dikke kus
Hoi Dorien,
Leuk hoor, om elke keer je verhalen te lezen. En de foto's erbij te zien.
Dit weekend was Sophieke thuis en vandaag kwam haar vriend kennismaken.
En Joëlle heeft ook een vriend.
Je kunt ook niet even een half jaar naar Sri Lanka gaan of.........................
Groetjes van ons allen
Gaaf die verhalen van jou!!we leven steeds mee joh. heb je in de gaten dat je alweer over de helft van je sri lanka tijd bent?
Gaaf dat je zoveel mag betekenen voor de kinderen, fijn dat jullie ook mogen genietne van dit prachtige land waar nog zoveel moet gebeuren.
Hart. groet, m&b schenkel